12-09-2016 Berkay Göcekli

 

Muğlaspor maçın ilk 10 dakikalık bölümüne oldukça istekli ve arzulu başladı. Takım olarak önde oynayan Muğlaspor kontra atağa çıkan Orhangazi karşısında bocaladı ve savunma arasına atılan top sonrası Orhangazi’nin golü geldi. Golü yiyene kadar etkili bir oyun ortaya koyan Muğlaspor, golü kalesinde görünce Denizli Büyükşehir Belediyespor maçındaki gibi oyundan koptu, takım oyundan kopunca Orhangazi atakları sıklaştı. Muğlaspor, 30’uncu dakikaya kadar kanatlardan pozisyon üretmeye çalıştı. Golü ise 31’inci dakikada ceza sahası ön çizgisinden Ali Koçak’ın muhteşem şutu sonrası buldu ve  ilk yarıyı beraberlikle kapattı.

 

İkinci yarıya da ilk yarı da olduğu gibi başlayan Muğlaspor tamamen hücum odaklı oyununu sürdürünce yine Orhangazi’nin kontrasına yakalandı ve hakem tarafından çalınan penaltı düdüğü sonrası geriye düştü.

 

 

Denizli’den galibiyet ile dönünce hepimiz atılan dört gole odaklandık, ancak sorgulanması gereken yenen üç golü görmezlikten geldik. Taraftarlar yenen üç golü yağmura bağlamış olsada Denizli’nin de aynı hava şartları altında mücadele ettiğini unutmamak gerek...

 

Hazırlık maçlarında da dikkatimi çeken savunmadaki uyumsuzluktu ve bu uyumsuzluk iki haftada yenen altı gol ile kendini belli etti. Savunmadaki uyumsuzluğun yanı sıra takım savunmasında da ciddi zaaflar var. Sürekli atak düşünüyoruz, top çevirme gibi bir düşüncemiz yok. Kaptığımız toplarla hızlı hücuma çıkmaya çalışınca, hücuma çıktığımızda kaptırılan toplar kalemize tehlike olarak dönüyor. Bu atak oyun anlayışı sezon başındaki bir takım için 90 dakika çıkarmaya yetmez. Topa orta alanda sahip olarak dikkatli ve sakin oynamalıyız.

 

Yenen ikinci golden sonra takım tamamen panik havasına girdi. Orhangazispor’un her uzun ve yan topta başarılı bir şekilde defans yapmasına rağmen, kanatlardan ortalarla hücum etme ısrarını sürdürdük. Ancak hızlı verkaçlar ile göbekten hücum etseydik gol bulma ihtimalimiz daha yüksekti.  Orhangazispor’un kalecisi Mehmet  Dönmezdemir’i  Tokatspor’da oynadığı dönemlerden biliyorum, iyi bir kaleci olmasına rağmen o gün formda değildi cepheden atılacak  her şutta gol yiyebileceği  izlenimini verdi. Muğlaspor, buna rağmen kaleyi bulan isabetli şutlarda da çok etkisiz bir görüntü çizdi. Sürekli atak anlayışı ile lig bitmez, takım savunmasını ne kadar erken oturtursak o kadar iyi olur.

 

 Oyunun son bölümlerinde duran toplarla gol aramaya çalışsakta başarılı olamadık ve 90+3’te kalemizde üçüncü golü görüp maçı bitirdik.

 

İki haftada yenilen altı golün savunulacak bir yanı yok, biz en iyisi kalemizi savunalım…

 




Berkay Göcekli Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler