21-02-2017 Berkay Göcekli

Bir yıllık süre içerisinde Muğla'da bir çok futbol karşılaşmasına gittim. Özellikle amatör liglerde mücadele eden kulüplerimizin futbol oynadığı sahalar, yağmur yemiş tarladan farksız. Stad zeminlerinde çim dışında tüm yabani otlar mevcut, belki inanmazsınız ama ısırgan otuyla dolu saha zemini bile gördüm.

 

Futbolcular bu zeminlerde top oynamaya çalışırken, bir de Muğla'yı spor turizminin merkezi yapacaklarını iddia ediyorlar. Sezon başında ''Saha Yenileme Çalışmaları Yapıldı'' gibi başlıklar görüyoruz. Saha bakımı yaptıklarını iddia edenlerin bakımdan kasıtları saha çizgilerini boyamak ve stad zemini üzerinden silindir geçirmekse vay halimize... Sahalarda çim yok çim! Bana kalkıpta profesyonel lig kulüpleri bile sapsarı zeminlerde oynuyor demeyin! Onlar Muğla'nın iklimine sahip şehirler değil, adamlar da kış boyu kar var, soğuk yanması nedeniyle zeminlerin sararması normal... Bizde neredeyse 4 mevsim güneş eksik olmuyor... Sahalarımızda çim olsa güneş zaten besleyecek, size biçmek ve sulamak kalacak bu kadar basit... Silindir geçirince ne oluyor, alttan çim mi filizleniyor? Parklarda nasıl çimlendirme yapıyorsanız, stadlara da aynı özeni gösterin. Kalkıpta size Alp Dağları'nın eteklerinden Heidi ile pirlikte çim toplayın getirin demiyorum.

 

Muğla'da sürekli spora yapılan yatırımlardan söz edilsede tesisleşme ve stad konusunda herhangi bir ciddi adım henüz atılmış değil. Işıklandırmalı antrenman sahaları sınırlı... Antrenörler de bu zeminlerden şikayetçi, sporcular da... 3. Lig'de mücadele eden takımlar bile Avrupa standartlarına yakın stadlarda mücadele etmeye başladı. ''Spor Turizmi''nin merkezi olacak denilen Muğla'da henüz bir tesis ya da stad atılımı göremedik. Vurun artık şu kazmayı toprağa!

 

Ama sayelerinde ''Toprak Saha'' kültürü bölgemizde yaşatılıyor, galiba o gözle bakıyorlar olaya... Futbolculara da diyeceğim tek şey ''Zemin Kötü, Kolla...'' sakatlanmamaya bakın! :)

 

BERKAY GÖCEKLİ

 




Berkay Göcekli Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler