20-05-2019 Berkay Göcekli

Muğlaspor Kulübü Yönetimi'nin sezon sonunda futbolculara haklarını vermeme adına Türkiye Futbol Federasyonu aracılığıyla ihtarname çekip, para cezası vermesine anlama vermek çok güç...

 

Sezon boyunca hak ettikleri paraları almadan sahaya çıkarak en iyi şekilde mücadele etmeye çalışan, iç sahada adeta ''Yenilmez'' olarak adlandırılacak seviyeye gelen Muğlaspor futbolcularına yapılan bu haksızlığın karşısında durmak gerekir. Yapılacak kongre öncesinde sırf kulübün futbolculara bir lira bile borcu yok cümlesini kurmak için, futbolcuların haklarını ellerinden almak nasıl bir yöneticiliktir? Erol Kapiz ve yönetiminin bu tutumunu kınıyorum...

 

Sezon başında herhangi bir iddialı cümle kurmayan yeşil-beyazlı yönetim, Muğlaspor futbolcularından şampiyonluk mu bekliyordu? Hayır... hepsinin aklında ligde kalsak yeter düşüncesinden başka hiçbir şey yoktu! Futbolcular ekonomik krizin boy gösterdiği Muğlaspor çatısı altında terlerinin son damlasına kadar mücadele ettiler. Özellikle iç sahada taraftarlarının muhteşem desteğiyle birlikte gösterdikleri performansla bileği bükülmez bir hale geldiler. İç sahada 10 galibiyet 6 beraberlik ve 1 yenilgiyle 36 puan toplayarak son yılların en iyi iç saha performansını sahaya yansıttılar.

 

Aylardır para alamamaları sonrasında her kulüpte olabilecek şekilde antrenmana çıkmama eylemi gerçekleştirdiler. Seslerini duyan, onları anlamak isteyen olmadığı için eylem yapmaktan başka çareleri yoktu. Her ne kadar bölge basını bu eylemi görmezden gelsede onlar sadece haklarını istediler. Yinede gönülleri el vermedi ve eylemi sonlandırıp maçlara çıktılar. 5 maçlık yenilmezlik serisi yakaladılar. Sezon sonunda da 42 puanla 11'inci sırada ligi noktaladılar. Kulübe ekonomik anlamda gelir getiremeyi başaramayan yeşil-beyazlı yönetim ise gözlerini onların haklarına ve alın terlerine dikti.

 

Türkiye Futbol Federasyonu aracılığıyla Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz imzalı ihtarneme futbolculara gönderildi. Futbolcuların antrenmana çıkmadığı iki günü fırsata çevirdiklerini açıklayan bir yazı... Her futbolcuya farklı şekilde para cezaları kesilmişti... Ne tesadüftür ki kesilen para cezaları kulüpten alacakları miktarlarda ya da yakın ücretlerde... Kısacası para cezası kulübün futbolculara olan borçlarını sıfırlayacak nitelikte, yani borçsuz ve tertemiz bir yönetim.... Kime göre temiz!?

 

Özellikle alt yapısından yetişen 20'li yaşların başında Muğlaspor A Takımı formasını giymenin hayaliyle büyüyen gençlerin alacağı üç kuruşa gözlerini diken bir yönetim anlayışı kabul edilemez! Ancak o genç futbolcular onurlu duruşlarını; ''cezaya gerek yoktu, biz o alacaklarımızı kulübe hibe edebiliriz, saygılar'' şeklinde cevap vererek sürdürdüler. 

 

Gençlerin hayallerini ve haklarını adeta gasp ettiler! 




Berkay Göcekli Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler