13-08-2017

MUĞLA İÇİN YENİ BİR STADYUM!

Bildiğiniz üzere son dönemde ülkemizde spor tesisleri açısından çok önemli adımlar atıldı ve ülkemizin dört bir yanında, ülkemize yakışır yapılar ortaya çıktı. Bunların başında da stadyumlar geliyor. Kocaeli, Diyarbakır, Sivas, Sakarya, Malatya, Gaziantep, Bursa ve son olarak da Samsun. Belki saymayı unuttuğumuz, gözden kaçırdığımız bile olabilir. Hepsi, hem maçlara gelen seyircilerin hem de spor kulüplerinin daha medeni ve gelişmiş şartlarda müsabakaları izleme ve sergileme şanslarını oldukça yükseltti. Dikkat ederseniz önceki cümlede ”medeni” kelimesini kullandım. Öyle ihmal edilen stadyumlar var ki orada müsabakaları takip etmek hem can güvenliği açısından büyük bir risk, hem de bulunduğu, temsil ettiği zümreye gölge düşürecek cinsten görüntüleri ortaya çıkarıyor. Bunlardan biri de maalesef bizim emektar stadyumumuz. Önemli başarılara, önemli sonuçlara imza atan, tarihe tanıklık eden stadyumumuz maalesef can çekişiyor. Yılların yükü ve muhtemelen ihmalkârlıklar da eklenince şehrimize hiç de yakışmayan görüntüler ortaya çıkıyor.

 

 

Kısa bir süre önce biliyorsunuz Yatağanspor ile Y.Milasspor arasında bir müsabaka oynandı. Bu mücadeleyi takip edebilmek için açık tribünde yerimizi almıştık. Fakat gördüğümüz manzara bizi çok üzdü. Artık derin çatlakların olduğu tribünlerde temelde yer alan ve aşırı küflenen demirler, koltukları sabit tutmak için kullanılan düzeneklerin kendiliğinden yerinden kopmuş olmaları gerçekten seyirciler için oldukça riskli bir ortam oluşturuyor. Kapalı tribünde de görüntüler çok farklı değil. Resimlerde de görüleceği gibi, temeli açılmış çatı aksamı gerçekten görenlerin içini ürpertiyor. Kısaca stadyumumuz, hem seyirci hem de sporcu sağlığı için büyük bir risk oluşturuyor. Bu bağlamda herkesin beklentisi kuşkusuz şehrimize yakışır bir stadyumun olmasıdır. Bu durum, zaten büyük çoğunluğu sportif başarıya endeksli olarak tribüne gelenler olmasına rağmen, seyirci sayısı az olan takımımızın gerekli desteği alamamasına da neden oluyor. Kimse bu şartlarda stadyuma gelmek istemiyor. Anormal büyüklükte bir stadyum beklentimiz yok. 12-15 Bin kişi kapasiteli “butik” tabir edilecek bir tesis bu şehre çok yakışmaz mı?

 

Yeni yapılan Akhisar veya Ç.Rizespor’un müsabakalarını oynadığı stadyumlar bizim şehrimiz için de ideal görünmüyor mu? Maça gelenler bilir, maçtan önce vakit geçirmek için kafelerde oturur bir şeyler yiyip, içeriz. İddaa bayisine gider orada zaman geçiririz. Yapılan yeni, modern bir yapının altında açılacak kafe ve restoranlar, en basitinden bir iddaa bayi, kulübümüzün resmi ürünlerinin satıldığı, bugün “store” olarak adlandırılan mağazanın olması çevre esnafına da olumlu katkısı olmayacak mıdır? Yenilenmiş bir tesis emin olun kendiliğinden insanları kendine çekmeyi de başaracaktır.

 

Şehrimiz son dönemde büyük bir fiziksek değişime girdi. Bildiğiniz üzere yol çalışmaları olsun, doğalgaz çalışmaları olsun hepsi vatandaşların daha iyi şartlarda yaşaması hedefleniyor. Bu değişimin bir parçası da stadyumumuz olmalıydı. Ülkenin dört bir yanında yeni tesisleşmelerin içinde İzmir ve Muğla gibi iki önemli Ege şehrinin dışarıda bırakılması da ayrı bir tartışma konusu olacaktır. Ama bizim işimiz ve önceliğimiz siyaset, bürokrasi değil sadece ve sadece Muğlaspor’dur! Bu konuda biz taraftarların yapabileceği ne var? İmza kampanyası mı? Bu sezon, oynayacağımız maçlar öncesinde “Muğla’mıza ve Muğlasporumuza yakışır bir stadyum isteğimizin duyulması ve bu konuda farkındalık için 1 dakika alkış rica ediyoruz” anonsundan sonra alkış mı? Makamlara yapılacak ziyaretler mi? Bunların hepsi, yasalara uygun, kimseyi rencide etmeyecek basit eylemlerdir ki bunlara kimsenin hayır diyeceğine inanmıyorum. Kaldı ki geçen sezon olduğu gibi birçok milletvekili, yerel yönetimin başındaki başkanlar, amirler,  vali ve sivil toplum kuruluşların başındakiler geliyor. Elbet bir noktadan sonra “yahu bu vatandaşlar ne istiyor” diyeceklerdir. Muğlaspor, bize büyüklerimizden gelen bir miras değil, çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız bir emanettir. Çocuklarınızın karşısında başınız dik ve gururla temsil edeceğiniz bir Muğlaspor mu istiyorsunuz yoksa boynunuzu büküp sırtınızı çevirdiğiniz bir Muğlaspor mu? Tercih, Muğla’nın…




Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler