16-10-2017

MUĞLASPOR – YEŞİL BURSASPOR MAÇI VE GENEL BİR DEĞERLENDİRME

Son dönemde oynadığı pozitif futbol ile dikkat çeken takımımız, iyi oyununu bir kez daha sonuca yansıtmayı başardı ve rakibini 2-0 yenerek üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Öncelikle tüm oyuncuları, teknik ekibi ve yönetimi tebrik ediyorum. Maça hızlı başlayan takımımız özellikle ilk 20 dakikada tempolu ve dikine oynanan agresif oyun ile maçın başında ağırlığını koymayı başardı. Öyle ki maçın onuncu dakikasına girdiğimiz anlarda (bana göre) verilmeyen bir penaltısı da oldu. İlk 20 dakika sonrasında oyun temposunda bir düşüş görünse de ilk yarının sonlarında tekrar baskın oynamaya çalışan ve bunda da başarılı olan bir ekip vardı sahada. İlk yarı golsüz sona erdi fakat tribünde oldukça rahat durumdaydım açıkçası. Çünkü oynanan oyunun karşılığının ikinci yarıda muhakkak geleceğine emindim ve beklenen oldu, takımın iyi oyununun sonucu olan goller ikinci yarıda arka arkaya gelince maç erken koptu ve son 20 dakika formalite haline geldi.
 
Uzun bir süre sonra katıldığı profesyonel ligde ilk sezonunda ilk 12 içinde kalmayı başaran takımımız, bu sezon ise oynadığı iyi oyunun karşılığını sonuca yansıtarak, gene uzun yıllardır görmediğimiz zirve potası içine girmeyi başardı. Peki, bu durum bir tesadüf mü? Verilere baktığımızda bu durumun tesadüf olmadığını görürüz. Kısaca bazı notlar paylaşmak istiyorum;
 
  1. Muğlaspor (bana göre) seyirci desteğini tam alamamasına rağmen iç sahada oynadığı 4 maçtan tam 10 puan çıkarırken sadece 1 gol yedi.
  2. Muğlaspor son 3 lig maçında gol yemezken, son 6 maçta sadece kaybedilen Turgutluspor maçında gol yedi ki o maçta hakem kararlarının ne kadar etkisi olduğu ortada.
  3. Son 2 deplasman maçında skor üreten Muğlaspor, son 3 deplasman maçında sadece Turgutluspor’dan gol yedi.
Görüldüğü üzere, işi rakamlara döktüğünüzde alınan sonuçların tesadüf olmadığı görülmekte.
 
Gelelim önümüzdeki hafta oynanacak Anadolu Bağcılar maçına... İstanbul temsilcisi, son 3 lig maçını kaybettikten sonra, kaybetme serisini Ordu deplasmanında aldığı 1 puan ile durdursa da kazanamama serisi 4 maça çıktı. Muğlaspor’un aksine skor üretmede zorlanan bir takım. İyi savunma yapabilen takımımız, saha dışı ve hakem faktörlerine takılmazsa en kötü ihtimalle bu deplasmandan 1 puanı alacaktır. Ama öncelik elbette kesinlikle 3 puan olmalıdır. Çünkü bu maçtan sonra zorluk derecesi daha yüksek maçlara çıkacak. Anadolu Bağcılar maçından sonra oynanacak ilk 5 maçın 3’ün de Pazarspor, 24 Erzincan ve Van maçları var ki bu takımlar, ligde iddiası olan zirveyi kovalayan takımlar. Aynı süreçte son 3 maçında 7 puan çıkaran ve bu sezon evinde henüz yenilmeyen Ordu maçı da deplasmanda oynanacak. Bu süreçte yaşanacak muhtemel puan kayıpları kimsenin şevkini de kırmamalı. En önemlisi bu süreçte minimum kayıpla geçebilmek ve şu andaki konumumuzdan uzaklaşmamak için, Anadolu Bağcılar maçından gelecek 3 puanın önemi çok daha fazla bir hal alıyor.
 
Son söz gene Muğlalılara. Bu takımın iç saha maçlarını tamamen dolu tribünlere oynaması gerekiyor. Takım gerçekten oyun anlamında sıkmayan aksine keyif veren oyun oynuyor ve ligde bulunduğu konumu fazlasıyla hak ediyor. 24 Erzincan ve Van gibi iki iddialı takımla önümüzdeki süreçte kendi sahamızda oynayacağız. Bu maçlarda maksimum seviyede desteğe ihtiyaç duyulacak. Ben eminim ki tam dolu tribünler önünde takımımız çok daha coşkulu oynayacaktır. En zor dönemlerini gördüğümüz takımımızın artık hak ettiği desteği vermek her Muğlalının sorumluluğudur. 



Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler