Arda Turan, Tarihe Geçti!

Şampiyonlar Ligi C grubundaki son maçında Alman takımı Borussia Mönchengladbach’ı evinde konuk eden FC Barcelona rahat bir galibiyete imza attı.

Arda Turan, Tarihe Geçti!

Kaptan Iniesta bu maçla 120. kez  Şampiyonlar Ligi maçına çıkarak eski kaptanlardan Carles Puyol’la sayıları eşitledi. Arjantinli savunmacı Mascherano da 300. kez resmi maçlarda Barça formasını sırtına geçirdi.  Öte yandan Lionel Messide 549. resmi maçına çıkarak efsane oyuncu Migueli’yi yakaladı. Camp Nou’daki karşılaşmayı 67.157 taraftar takip etti.

 

Barça, Rakitic ve Neymar’ın kart cezalısı olduğu için kadroda yer almadığı, Pique ve Suarez’in dinlendirildiği maça hızlı başladı. Rahatça pas yaparak sık sık kaleyi yoklayan Barça, çok geçmeden ilk golü de 16. dakikada Arda’nın asistinde Messi’nin ayağından buldu. Golden sonra Barça’nın ara ara kaleyi yokladığı ilk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

 

Sevilla'ya karşı İspanya Süper Kupası rövanş maçında iki gol birden atan ve kupada büyük pay sahibi olan Arda Turan bununla yetinmedi ve Borussia Mönchengladbach karşısında ikinci yarıda 17 dakikada hat-trick yaptı. Deneyimli milli oyuncu bu gollerle birlikte Barça'daki 10. golüne imza attı.

 

İkinci devrenin ilk beş dakikası geçilirken Denis Suarez'in altıpasa gönderdiği orta savunmadan sekti ve Arda pozisyonu affetmeyip topu kafayla ağlara gönderdi. Birkaç dakika sonra bu kez Aleix Vidal'in bindirip içeriye kestiği topta Arda penaltı noktasına doğru kaçıp kendini boşa çıkardı ve sağ ayağıyla topu kalecinin yanından filelere yolladı. İki golün ardından Arda durmadı ve arka direkte Paco'nun pasını değerlendirip Barça kariyerinin ilk hat-trick performansına imza attı.

 

Maçın ilk oyuncu değişikliğinde kaptan Andres Iniesta yerini Rafinha’yı bırakırken, maçın kahramanı Arda’nın yerine 74. dakikada Barça B oyuncusu Marc Cardonaoyuna girdi. Genç oyuncu böylece kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıktı.

 

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma FC Barcelona’nın 4-0’lık galibiyetiyle son buldu. Katalan ekibi bu sonuçla Şampiyonlar Ligi C grubunu 15 puanla lider tamamlayarak kurayı beklemeye başladı.  Arda Turan UEFA tarafından maçın oyuncusu seçildi.

 

ARDA TURAN TARİHE GEÇTİ

 

Şampiyonlar Ligi C Grubu son maçında İspanyol devi Barcelona, evinde Alman ekibi Borussia Mönchengladbach’ı ağırladı. Karşılaşmayı 4-0 kazanan Katalan ekibinde Arda Turan, 3 gol, 1 asistlik performansı ile gecenin yıldızı oldu. Aynı zamanda Arda Turan, Tuncay Şanlı ve Burak Yılmaz’dan sonra Şampiyonlar Ligi’nde hat-trick yapan 3. Türk oyuncu oldu.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ULUSAL SPOR HABERLERİ HABERLERİ
Çok Okunan Haberler