11-03-2016 KARŞILAŞMA

KUPA AŞKINA

Avrupa’da ülkemizi temsil eden son ekibimiz Fenerbahçe… Maalesef Avrupa kupalarında kalan tek Türk takımı.

KUPA AŞKINA


   Bugün ekibimiz son 16 turunda Portekiz temsilcisi Braga ile karşılaşacak.  İlk maçı evinde oynayacak olan Fenerbahçe, kendi seyircisi önünde avantaj kovalayacak.
   Kanaryanın tur şansını daha önce değerlendirmiştim. Fenerbahçe bu eşleşmede kesin favori. Braga ile karşılaşması da herkesçe bir kura şansı olarak görülmüştü.
   Durum böyleyken temsilcimizin kendi evinde kesinlikle, lehine bir skor elde etmesi gerekir. Çünkü karşısındaki Braga takımı, iyi savunma yapan bir ekip. Kendi sahalarında kalelerini gole kapatmaları muhtemel. Bu açıdan Fenerbahçe turu İstanbul’da garantilemeli.
   Oyun tarzlarına baktığımızda iki takımda birbirine benzer oyunlar ortaya koyuyor. İki ekipte savunma üzerine kurulmuş, hızlı hücum performansını sahaya yansıtmaya çalışıyor.
   Braga bu oyunu gayet iyi bir şekilde sergiliyor. Ama Fenerbahçe’ye göre tecrübe olarak eksik. Kanaryada bu mücadelelerde çokça yer almış; Van Persie, Nani gibi yıldızlar var. Braga ise genç bir hücum hattına sahip.
   Eğer Fenerbahçe öne geçmeyi başarırsa, bu genç oyuncular hata yapmaya çok açık hale gelir. Ülker Stadyumu’nun atmosferi düşünülürse, bu baskıyı yaşamaları çok olası.
   Yani işin kilit noktası öne geçmek. Fenerbahçe, Lokomotiv karşısında olduğu gibi iki farklı skorla sahadan üstün ayrılırsa; tur geldi diyebiliriz.
   Braga’nın bence bu tur için tek şansı, Fenerbahçe’nin yapacağı hatalar olabilir. Kanarya hata veya hatalar yapamadığı takdirde, turu atlayan taraf olacaktır.

HEMŞEHRİ
   Vitor Pereira ve Fenerbahçe kadrosunda yer alan bazı oyuncuların Portekizli olması, Braga eşleşmesi sonrası çokça konuşulan bir konu oldu. Portekizli veya Portekiz’de oynamış oyunculardan kurulu bir kadro ve Portekizli bir hoca tarafından çalıştırıldığı için Fenerbahçe şanslı görüldü.
   Ama Pereira’nın basın toplantısında da söylediği gibi oyun sahada kazanılır. Elbette Pereira rakibi çok iyi tanıyor. Rakip, Fenerbahçe’nin oyuncuları; Josef de Souza, Raul Meireles, Luis Nani, Bruno Alves, Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba, Lazar Markovic gibi isimleri Portekiz’den biliyor ve bunlardan çekiniyor.
   Fakat bu ne kadar avantajlıdır? Bunu düşünmek, çokta sağlıklı değil. Çünkü onlarda Fenerbahçe’yi ve Pereira’yı çok iyi tanıyor. Fenerbahçe turun zaten favorisi. Oynadığı oyun ve son dönemde yakaladığı form, bu eşleşmede ki en büyük avantajı olacaktır.
   Ülkemizi temsil eden son takımımız olan Fenerbahçe’ye bu önemli gecede başarılar diliyorum. Umarım futbola âşık, bu milletin 16 yıllık Avrupa kupası özlemine son verirler.
   Bu ve bundan sonraki turlarda ‘’kupa aşkına’’ yüreklerini sahaya koyarak, her zaman en iyi oyunlarını ortaya koyarlar.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KARŞILAŞMA HABERLERİ
Çok Okunan Haberler