06-01-2020 FUTBOL

Ortaca'nın yeni transferleri görücüye çıktı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizden Ortaca Belediyespor, ligin ikinci devresi hazırlıkları kapsamında Muğla 2. Amatör Lig ekibi Marmaris Belediyespor ile idman maçı yaptı.

Ortaca'nın yeni transferleri görücüye çıktı
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizden Ortaca Belediyespor, ligin ikinci devresi hazırlıkları kapsamında Muğla 2. Amatör Lig ekibi Marmaris Belediyespor ile idman maçı yaptı. Dalyan Stadı'nda yapılan ve 1-1 sona eren karşılaşmada çok sayıda futbolcu şans buldu. Ortaca Belediyespor'un yeni transferleri Tolga Yıldız, Serdar Kılıç, Halim Mert ve Mete Akar'da forma giydi.
 
Her iki devrede farklı bir kadroyla sahaya çıkan Ortaca Belediyespor, organize atak geliştirmekte zorlanırken maçın bitimine dakikalar kala kalesinde golü gördü. Maçın son anlarında yeni santraforu Serdar Kılıç'ın golüyle eşitliği yakalayan Ortaca, idman maçını 1-1'lik eştlikle tamamladı. 
 
Yeni transferler sahaya indi
 
Ortaca Belediyespor, takımdan ayrılan ön libero Çağlar Dağ, sol bek Bayram Yiğit, forvet Ercan Kuruçay ve kanat oyuncusu Turgay Özkan'ın yerine yeni takviyeler yaptı. Siyah-beyazlılar kanat oyuncusu  Tolga Yıldız, forvet Serdar Kılıç, sol bek Halim Mert ve orta saha Mete Akar'ı kadrosuna dahil etti. Yeni transferlerin tamamı Ortaca Belediyespor ile Marmaris Belediyespor arasında oynanan idman maçında 45'er dakika sahada kaldı. 
 
Süper Lig ekibinde profesyonel oldu
 
Ligin ilk yarısını 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Ağrı 1970spor'da geçiren 29 yaşındaki Tolga Yıldız, 10 karşılaşmada forma giydi.
 
Kayserispor forması altında 2011 yılında profesyonelliğe geçiş yapan Tolga, Kayserispor forması altında  Süper Lig tecrübesi yaşadı. Futbolculuk kariyerinde Afyaonkarahisarspor, Adıyamanspor, Fethiyespor, Ünyespor, Batman Petrolspor, Erbaaspor ve Bayburt İÖİ gibi profesyonel ekiplerde forma terletti. Profesyonel kariyerinde 202 karşılaşmada forma giyen kanat oyuncusu, 17 gol kaydetti. 2018-2019 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Hendekspor forması altında 22 maça çıkan Tolga'nın BAL'da ise 6 golü bulunuyor. Tolga Yıldız, yarım sezonluk aranın ardından yeniden BAL'a dönerek Ortaca Belediyespor ile anlaşmaya vardı. 
 
Tekirdağspor'dan sol bek 
 
Ortaca Belediyespor, ligin ilk yarısını Bölgesel Amatör Lig 11'inci Grup'un iddialı ekiplerinden Tekirdağspor'da geçiren 24 yaşındaki sol bek Halim Mert ile anlaşmaya vardı. Futbola 2005 ylında Gebze Kirazspor'da başlayan Halim, Yukatel Denizlispor alt yapısında forma giydi ve Kızılcabölükspor forması altında profesyonelliğe adım attı. Profesyonel kariyerinde forma şansı bulamayan Halim, Bölgesel Amatör Lig'de 37 karşılaşmada forma giydi ve 2 gol kaydetti. 
 
Tecrübeli golcü Ortaca'da
 
Ligin ilk devresini Bölgesel Amatör Lig 9'uncu Grup'ta lider olan Belediye Kütahyaspor'da geçiren 32 yaşındaki tecrübeli golcü Serdar Kılıç, Ortaca Belediyespor 'a transfer oldu. Bu sezon ilk devrede 10 maçta forma giyen Serdar Kılıç, 541 dakika süre aldı ve takımına 3 gollük katkı yaptı. 
 
Profesyonel futboluluk kariyerinde Nazilli Belediyespor, Tarsus İdman Yurdu, Altınordu, Silivrispor ve Ofspor gibi ekiplerin formalarını terleten Kılıç, TFF 2 ve 3. Lig'de 187 maçta 28 gol kaydetti. Son iki sezonunu BAL ekipleri Türk Metal Kırıkkale, Elaziz Belediyespor, Nevşehirspor, 12 Bingölspor, Mardin Büyükşehir Başakspor ve Belediye Kütahyaspor'da geçiren deneyimli santrafor, BAL'da çıktığı 92 maçta 53 gol attı. 
 
Mete Akar yeniden Ortaca'da
 
Üç sezon önce Ortaca Belediyespor forması giyen 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Mete Akar, yeniden siyah-beyazlı kulübe transfer oldu. Ligin ilk devresinde Muğla Süper Amatör Lig ekibi Dalyanspor'da forma giyen genç futbolcu, son iki sezonunu Köyceğiz Belediyespor ve Mustafakemalpaşaspor'da geçirdi. 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FUTBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler